Casus van de week: 10 januari 2020

De dochter van een cliënt belt ons op maandag. Haar vader, opgenomen in een verpleeghuis in deze regio, heeft Corona en zal komen te overlijden. Haar moeder en de rest van de familie woont in Rotterdam. Zij zouden het erg prettig vinden als hun vader voor deze laatste levensfase bij hen in de buurt is.

Ze vragen ons om mee te denken en te informeren wat de mogelijkheden zijn.
Na een ochtend bellen hebben we dinsdagmiddag weer contact. Er is één hospice in Rotterdam dat aangeeft meneer op te willen nemen, ondanks de Corona én er is plek. Dochter is ontzettend bij met dit nieuws. Ze geeft aan dat ze onderweg zijn naar haar vader en het daar zal bespreken met de arts.
Helaas blijkt de situatie op dat moment zo slecht dat de arts adviseert om niet meer te verhuizen, er volgt overleg met het hospice. Uiteindelijk wordt besloten om meneer niet meer te verplaatsen. Dochter is ontzettend dankbaar voor de hulp en ondersteuning: “nu weet ik dat we de opties bekeken hebben en kan ik me erbij neerleggen”.
Een dag later overlijdt meneer……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen