Casus van de week: 10 oktober 2020

Een meneer neemt contact met ons op. Zijn moeder van 94 jaar woont op 45 km afstand. Zij woont nog zelfstandig, maar heeft al wel veel zorg. Deze zorg wordt bekostigd uit een persoonsgebonden budget uit de wet langdurige zorg. Meneer en zijn broer maken zich meer zorgen of moeder wel alleen thuis kan blijven wonen. Moeder wil absoluut niet naar een verpleeghuis.

Meneer schakelt onze hulp als onafhankelijk cliëntondersteuner in. Hij wil graag weten wat de mogelijkheden zijn. Zou moeder bij hem kunnen wonen? Hij heeft ooit gehoord over een mantelzorgwoning, maar hij heeft geen idee wat dat is en hoe dat precies werkt.
We kijken met meneer mee. Zoeken de regels van de gemeente uit over de mantelzorgwoning, geven informatie en denken mee in de mogelijkheden. We wijzen de juiste weg en gaan samen met meneer in gesprek met de gemeente.

Meneer vindt het prettig dat hij de steun heeft van een onafhankelijk persoon die met hem alle mogelijkheden op een rij zet en samen gesprekken aangaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen