Casus van de week: 12 december 2020

We ondersteunen al een aantal maanden een ouder echtpaar.

Afgelopen week neemt meneer contact met ons op. Hij wil graag samen naar de mogelijkheden van een andere zorgverzekering kijken. Hij heeft de nieuwe polis ontvangen en het maandbedrag is toegenomen, daarnaast heeft mevrouw afgelopen maanden thuiszorg gehad van een niet gecontracteerde zorgaanbieder en heeft hierdoor veel problemen met de huidige zorgverzekeraar.

Samen met het echtpaar vergelijken we diverse verzekeraars. We kijken wat ze belangrijk vinden in de vergoedingen. Het echtpaar heeft geen computer, dus met onze laptop op tafel maken we gebruik van vergelijkingssites. Tevens kijken we mee of ze recht hebben op een collectiviteitskorting, bijvoorbeeld vanuit een lidmaatschap bij een KBO of ledenvereniging. En dat blijkt zo te zijn. We bellen samen naar de zorgverzekering en geven alle gegevens door, zodat zij de omzetting kunnen regelen.

Het echtpaar is erg tevreden, ze kiezen voor een verzekering met extra vergoedingen én zullen zo’n 15 euro per maand minder gaan betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen