Casus van de week: 16 januari 2020

Sinds 1 januari 2021 hebben ook mensen met GGZ problematiek toegang tot de Wet Langdurige Zorg indien zij aan de voorwaarden voldoen.
We zien daarom ook een toename in aanvragen voor de WLZ en van cliënten die de WLZ indicatie al hebben.

Afgelopen week belt een 73 jarige dame. Zij heeft een WLZ indicatie, maar zij weet eigenlijk helemaal niet wat dat betekend. Ze heeft namelijk nog helemaal geen zorg vanuit die WLZ en ze zou hierdoor recht hebben op 24 uurszorg. Het is haar niet duidelijk waarom de indicatie is aangevraagd, ze wil immers thuis blijven wonen. En de huishoudelijke hulp mag niet meer komen, want de organisatie levert geen zorg vanuit de WLZ. Veel onduidelijkheden voor mevrouw.

Na vele telefoontjes met diverse partijen is het voor ons nu enigszins duidelijk wat er aan de hand is. Hiermee is helaas de zorg voor mevrouw nog niet geregeld. Maar daar gaan we ons kei hard voor inzetten! Want deze mevrouw heeft het zo hard nodig.

We gaan in gesprek met alle partijen en leggen uit wat de mogelijkheden en soms onmogelijkheden van de WLZ indicatie zijn.

Een van de redenen dat we deze casus delen, is omdat we zo vaak zien dat er door professionals een WLZ indicatie aangevraagd wordt, maar dat de cliënt niet goed geïnformeerd wordt. Daarom is samenwerken zo ontzettend belangrijk! Laat ons meekijken en de cliënt (onafhankelijk) informeren.
Wij willen ook graag informatie aan professionals geven, dus neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen