Casus van de week: 17 oktober 2020

Een meneer belt ons op donderdag op. Hij woont alleen, heeft een lichamelijke beperking en hij wil aanstaande maandag voor twee weken op vakantie. Hij verblijft in een vakantiepark in Nederland. Hij heeft in die weken thuiszorg nodig, zoals hij dat thuis ook krijgt. Hij loopt tegen muren aan. Zowel de zorgverzekeraar als de thuiszorg geven aan dat meneer zelf zijn vakantiezorg moet regelen. Het dorpsblaadje valt op de mat en ziet onze advertentie.

Na een korte telefonische intake gaan wij als onafhankelijk cliëntondersteuner voor meneer aan de slag. Telefoontje naar de thuiszorg, paar organisaties in de vakantieregio bellen en contact met de zorgverzekeraar. Vrijdagmiddag om 14:00 uur bellen we meneer dat alles geregeld is. Aanstaande dinsdagochtend start de vakantiezorg en de financiering is ook geregeld. Meneer kan met een gerust gevoel op vakantie en is ons enorm dankbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud