Casus van de week: 19 december 2020

De zoon van een 92 jarige man neemt contact met ons op. Hij woont in het buitenland, zijn vader alleen in Nederland.

Vader heeft een WLZ indicatie en krijgt thuiszorg, maar hier is zoon niet tevreden over. Hij vraagt ons om mee te kijken naar de opties. Hij vraagt zich af of hij in het buitenland de zorg aan zijn vader kan geven en of hij dan recht heeft op een PGB. Tevens wil hij weten hoe de zorg geregeld kan worden als het thuis niet meer gaat.

Wij geven informatie over het PGB in het buitenland en leggen contact met het zorgkantoor. We zorgen voor de benodigde papieren. Daarnaast hebben we contact met de Zorgbemidding van diverse organisaties in de regio, om te informeren naar de wachtlijsten. Vader is inmiddels in het buitenland bij zijn zoon. Al het regelwerk is voorbereid.

Wij zullen blijven ondersteunen totdat alles goed geregeld is. Vader en zoon kunnen keuzes maken nadat zij de juiste informatie ontvangen hebben. Zij zijn blij dat er iemand meekijkt en de Nederlandse wet-en regelgeving goed kent.

Ga naar de inhoud