Casus van de week: 24 oktober 2020

We worden gebeld door een bewindvoerder van een inwoner van de gemeente. Ze zit met de handen in het haar. De woningbouwvereniging eist dat de oude woning van mevrouw goed opgeruimd en schoongemaakt wordt. Dit is namelijk niet gebeurd voor oplevering. Kunnen jullie iets betekenen? Ja!

Dit is outreachen. Die inwoner van de gemeente helpen, die zelf nooit om hulp zal vragen. Want hier is meer aan de hand.

We leggen contact met de woningbouwvereniging en de vrijwilligersorganisatie in de gemeente. Tevens zal er professionele begeleiding komen om woonbegeleiding in te zetten, om te voorkomen dat de nieuwe woning ook weer snel vervuild.

En als onafhankelijk cliëntondersteuner staan wij naast mevrouw. We leggen haar uit wat er gaat gebeuren en begeleiden haar daar bij. Mevrouw is emotioneel, want ze zou nooit om hulp durven vragen, maar ze weet dat ze het nodig heeft. We slaan een figuurlijke arm om haar heen en zijn er voor haar wanneer dit nodig is.
#cliëntondersteuner #Boxmeer #outreach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen