Casus van de week: 28 november 2020

De vrouw van een 61 jarige man met Alzheimer neemt contact met ons op.

Zij is een paar jaar ouder en werkt nog. Haar man gaat steeds verder achteruit. Ze zou graag eerder willen stoppen met werken om voor hem te zorgen. Ze vraagt zich wat de mogelijkheden zijn. Ze heeft gehoord dat ze misschien uit een PGB betaald kan worden.

We kijken met mevrouw mee. We leggen de verschillende mogelijkheden uit. Wat is een PGB en in welke wet kan dit geregeld worden en wat is het meest passend? Zijn er andere zaken waar zij rekening mee moet houden, zoals de pensioenopbouw en de mogelijke eigen bijdrage.
We bekijken samen alle opties en bespreken de voor-en nadelen. Mevrouw kan hierdoor een weloverwogen keuze maken en kiest ervoor om een WLZ indicatie voor haar man aan te vragen. We ondersteunen mevrouw bij het doen van de aanvraag en het gesprek met het CIZ. Er komt een positief besluit. Hierna helpen we mevrouw bij het aanvragen van het PGB.

Wij kunnen cliëntondersteuning blijven bieden vanuit de Wet Langdurige Zorg. Dit maakt dat het gezin een bekend gezicht en vertrouwd persoon houdt om hen te blijven ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud