Casus van de week: 3 oktober 2020

Een meneer van 75 jaar neemt contact met ons op. Hij heeft onze informatie gezien in het dorpsblaadje.

Hij woont sinds een jaar in de gemeente. Hij zou graag wat meer contacten hier in de omgeving regio krijgen, maar hij heeft geen idee wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is zijn vrouw ziek, ook daar heeft hij hulp bij nodig.
De onafhankelijk cliëntondersteuner kijkt met het echtpaar mee. We geven informatie over de verschillende mogelijkheden in de regio om in contact te komen met andere senioren. We geven opties als: de KBO, de Zonnebloem en Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer.
We leggen contacten voor hen en kijken samen wat voor hen passend is.
Ook geven we informatie over de mogelijkheden om zorg in te zetten. Welke organisaties leveren de zorg en hoe wordt dat gefinancierd. Wat zijn de verschillen in Zorg in natura of een persoonsgebonden budget.

De steun van een onafhankelijk persoon is voor het echtpaar erg belangrijk. Het helpt hen om contacten te leggen en de benodigde zorg in te schakelen.
#eentegeneenzaamheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen