Casus van de week: 31 oktober 2020

We worden gebeld door de familie van een meneer. Hij is sinds maart dit jaar weduwnaar. Zijn vrouw deed stiekem veel voor hem, blijkt nu. Er is al best veel hulp aanwezig; thuiszorg, dagbesteding en huishoudelijke hulp. Ook de kinderen springen veel bij.
Meneer heeft steeds meer geheugenproblemen en lichamelijke problemen. Hij geeft aan dat hij zo eenzaam is en graag in een verpleeghuis wil wonen, zodat hij meer onder de mensen is. En de kinderen maken zich grote zorgen, omdat hij eigenlijk niet meer alleen kan zijn.

We leggen uit wat de voorwaarden voor een WLZ (wet langdurige zorg) aanvraag zijn. Samen met de familie maken we een onderbouwing en met een machtiging van meneer doen we de WLZ aanvraag bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling zorg) voor meneer.
We overleggen hiervoor met de huisarts en zetten de opties voor wonen in de regio op een rij. Mocht meneer een WLZ indicatie krijgen dan kunnen wij blijven ondersteunen als onafhankelijk cliëntondersteuner vanuit de WLZ. Het is voor meneer fijn dat er een bekend gezicht is die het hele proces kan begeleiden.

We nemen veel werk uit handen en door de informatie te geven, kan meneer en zijn familie een goede keuze maken.
#cliëntondersteuner #onafhankelijk #boxmeer

Ga naar de inhoud