Casus van de week: 13 februari 2021

De moeder van een 17 jarige jongen met een ernstig meervoudige beperking, neemt contact met ons op. Deze keer geen vraag over haar zoon, maar ze maakt zich zorgen over haar dochter. Zij is 15 jaar en eigenlijk al heel haar leven een jonge mantelzorger. Binnen het gezin  ging altijd veel tijd en aandacht uit naar hun zoon. Nu de dochter vol in de pubertijd is, begint ze hier steeds meer last van te krijgen en zich hier tegen te verzetten. Moeder vraagt zich af wat we voor haar dochter kunnen betekenen. Zijn er misschien lotgenotengroepen of hoe kunnen we het op school bespreekbaar maken?

Wij ondersteunen moeder, geven haar tips en wijzen haar de weg. Er is zeker aandacht voor jonge mantelzorgers. Het is daarom goed dat bijvoorbeeld scholen hier aandacht aan schenken en op de hoogte zijn van de zorgtaken die sommige studenten thuis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen