Casus van de week: 3 april 2021

Een jonge man neemt contact met ons op. Hij wordt binnenkort geopereerd in een ziekenhuis in Nijmegen en hij zal voor deze behandeling nog vaak een bezoek aan het ziekenhuis af moeten leggen.

Mijnheer is op het moment niet mobiel en mag zijn been waaraan hij geopereerd wordt niet belasten. Hij vraagt zich af hoe hij dan wekelijks in het ziekenhuis moet komen want hij heeft geen eigen netwerk die hem hierbij kan ondersteunen.

We gaan naar mijnheer toe en vragen goed door. Wat heeft mijnheer NU allemaal nodig maar ook als hij straks na de operatie weer terug naar huis zal keren?

We vragen zittend ziekenvervoer bij de zorgverzekering van mijnheer aan. Hij heeft ook een rolstoel nodig om zich in voort te bewegen in en naar het ziekenhuis. Ook deze bestellen we voor hem via de zorgverzekeraar en de rolstoel wordt de volgende dag al bij mijnheer aan huis geleverd.

We vragen een regio taxi pas aan bij de gemeente vanuit de WMO zodat mijnheer ook voor zijn sociale contacten een taxi tegen gereduceerd tarief kan bestellen. In dit zelfde gesprek vragen we ook tijdelijke huishoudelijke ondersteuning aan omdat mijnheer dit nu niet zelf kan.

Mijnheer maakt zich druk over de periode na de operatie thuis. Hij denkt dat hij zich niet gaat redden in zijn eentje thuis. Wij informeren over de hulpmiddelen die er allemaal zijn om het herstel thuis zo aangenaam mogelijk te maken. Ook de verschillende zorgaanbieders die wijkverpleging bieden komen aan bod. Als laatste informeren we ook over een kortdurend verblijf in een verpleeghuis of een zorghotel, hoe dit gefinancierd wordt en wanneer je daarvoor in aanmerking komt.

Mijnheer zijn vragen zijn allemaal beantwoord hij heeft een geruster gevoel en kan zich nu gaan focussen op zijn operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen