Casus van de week: 10 april 2021

Deze week hebben we een intakegesprek gehad bij een jong gezin. Mevrouw heeft een progressieve spierziekte en gaat hard achteruit. Meneer vraagt zich af wat hij allemaal kan regelen. Verder moet hij fulltime blijven werken om het financieel allemaal bol te werken. De kinderen moeten daarom naar de kinderopvang. Maar omdat zijn vrouw thuis is krijgen ze geen kinderopvangtoeslag. Hij heeft gehoord dat als zij een WLZ indicatie zou hebben, zij daar wel recht op hebben. Maar is dat nou wel zo verstandig om te doen? Wij geven informatie over de WLZ en bellen samen naar de belastingdienst. Per 1 januari is er inderdaad het een en ander veranderd in de regels voor de kinderopvangtoeslag.

We bespreken de mogelijkheden van de inzet van zorg thuis en een PGB om zorg in te zetten. Tevens geven we informatie over jonge mantelzorgers en hebben aandacht voor de kinderen in dit gezin.

We blijven dit gezin ondersteunen en nemen regelwerk uit handen van meneer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud