Casus van de week: 24 april 2021


We ondersteunen al een poos een ouder echtpaar. Mevrouw had dementie en een WLZ indicatie. Zij hadden de zorg geregeld met zzp’ers middels een Persoonsgebonden budget. Mevrouw is onlangs overleden. Meneer is de laatste tijd ook meer vergeetachtig en vooral sinds het overlijden van zijn vrouw wordt dit zichtbaar voor de kinderen. Hij is ook erg eenzaam. Door Corona gaan de activiteiten in de dorp niet door, dus hij is veel alleen. De kinderen wonen verder weg. Ze proberen zo veel mogelijk te komen, maar dagelijks lukt niet.

De familie wil graag ondersteuning voor vader inzetten. Zodat hij zelfstandig thuis kan blijven wonen en weer wat structuur in zijn leven krijgt. We kijken samen naar de mogelijkheden. In het voorliggende veld, de algemene voorzieningen, kunnen we weinig. Meneer blijkt toch wel meer begeleiding nodig te hebben. Hiervoor doen we samen een melding bij de gemeente. Zij zullen een onderzoek starten. Hierbij ondersteunen we meneer en zullen een vinger aan de pols houden.

Ga naar de inhoud