Casus van de week: 29 mei 2021

Casus van de week!

Afgelopen week hebben we een afspraak met een partner van een zorgvrager die is opgenomen in het verpleeghuis. Er is een brief van de SVB gekomen, daarin krijgt meneer de mogelijkheid om zijn keuze terug te draaien. Vijf jaar geleden, toen zijn echtgenote werd opgenomen heeft meneer de keuze gemaakt voor een alleenstaanden AOW (duurzaam gescheiden leven). Dit kan consequenties hebben (zie artikel). Onlangs is hier veel over gesproken in de media. Daarom heeft de SVB de beleidsregels aangepast.
Meneer vraagt zich af of het voor hem gunstig zou zijn om zijn keuze terug te draaien. We zetten alle consequenties op een rij en maken samen berekeningen. Zo kan meneer een goede en onderbouwde keuze maken.
Mocht u ook vragen hebben over dit onderwerp, neem gerust contact op!

Artikel BNN VARA

Ga naar de inhoud