Casus van de week: 26 juni 2021

Deze week worden we gebeld door een mantelzorgconsulente. Zij is op huisbezoek geweest bij een mantelzorger en ze geeft aan dat die de hulp van een onafhankelijk cliëntondersteuner heel goed kan gebruiken. Zijn vader heeft namelijk een WLZ indicatie, sinds eind vorig jaar, maar ze weten eigenlijk niet wat ze er mee moeten/kunnen.

Vader gaat naar de dagbesteding en krijgt huishoudelijke ondersteuning. Dit wordt echter nog steeds bekostigd uit de WMO, omdat de familie niet doorgegeven heeft dat vader inmiddels een WLZ indicatie heeft.

De WLZ is voorliggend, dat betekent dat dergelijke zorg vanuit de WMO overgeheveld wordt en door de WLZ bekostigd moet worden.

Wij ondersteunen de mantelzorger en zijn vader hierbij. We geven informatie en kijken mee naar de mogelijkheden om meer ondersteuning in te zetten, want dat is ook zeer gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud