Casus van de week: 10 juli 2021

Deze week zijn we intensief betrokken bij een jong gezin. Hun jongste kindje heeft een afwijking in zijn darmen. Hij heeft al veel ziekenhuisopnames en operaties gehad. Ouders zitten er doorheen. De zorgverzekeraar vraagt veel van hen ivm de ongecontracteerde zorgverleners die sinds kort betrokken zijn voor de verpleegkundige handelingen. Ze maken zich zorgen om hun zoon en hebben ook de zorg voor de andere kinderen.

Bij ongecontracteerde zorg binnen de zorgverzekeringswet dient een machtiging aangevraagd te worden door de wijkverpleegkundige. Er moet toestemming gevraagd worden. Ouders hebben een geweldige organisatie gevonden met ervaren kinderverpleegkundigen. Ze zijn erg blij met het team, want er was niks andere te vinden in de regio. En voor hen voelt het nu als een gevecht wat ze aan moeten gaan. Wij ondersteunen waar we kunnen. We nemen werk uit handen en bespreken mogelijkheden om extra ondersteuning vanuit andere hoeken (vrijwilligers, mantelzorgondersteunende organisaties) in te zetten. Zodat ouders een klein beetje lucht krijgen en zich kunnen richten op de zorg voor hun kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen