Casus van de week: 17 juli 2021

Casus van de week!

Een jongeman neemt contact met ons op. Een goede vriendin van hem heeft een herseninfarct doorgemaakt en ligt buiten bewustzijn in het ziekenhuis. De getroffen vriendin heeft geen kinderen of ouders, alleen een paar goede vrienden. Deze jongeman wil zijn vriendin graag helpen, maar weet niet waar te beginnen en loopt bij de meeste organisaties/instanties tegen een muur op. De vaste lasten moeten worden betaald, huisdieren moeten worden verzorgd, een uitkering moet worden aangevraagd.

Wij onderzoeken samen de situatie en bekijken wat er allemaal geregeld moet worden. We zoeken uit of er een volmacht bij de notaris is geregeld in een levenstestament.

Deze situatie geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om voor iedereen, jong of oud, een levenstestament af te sluiten om vast te laten leggen wie over jouw financiën en medische zaken mag beslissen als je dit zelf niet meer kunt.

We geven informatie over bewindvoering. Dit kan handig zijn, zodat een deskundige de financiële zaken van mevrouw kan afhandelen. Wij luisteren, informeren en wijzen de weg naar de juiste instanties en leggen het eerste contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen