Casus van de week: 11 september 2021

Casus van de week!

De vakanties zitten er weer op, dus wij zijn allebei weer wat de partij. We hebben weer volle weken en kunnen veel voor cliënten en mantelzorgers betekenen.
Zo zijn we deze week druk geweest met het zoeken naar een tijdelijk verblijf/logeeropvang voor een mevrouw van eind 40 met niet aangeboren hersenletsel (NAH).
Dat is nog best een uitdaging. Zij heeft weliswaar al een indicatie voor de wet langdurige zorg (de financiering bij logeren is vaak een hobbel), maar een geschikte plek voor jonge mensen met NAH is erg lastig in de regio. Dus zoeken we ook buiten de regio. Met het logeren hopen we mevrouw, maar vooral ook haar gezin een moment van rust te bieden. Een opname is nog een brug te ver, maar op deze manier kan mevrouw wel ervaren hoe het is om elders te verblijven. We hebben veel lijntjes gelegd deze week en er staan een paar kennismakingsgesprekken gepland. Dus we hebben goede hoop dat er snel een fijne plek gevonden is.

Ga naar de inhoud