Casus van de week: 21 augustus 2021

Casus van de week!

Deze week neemt de zus van een overbelaste mantelzorger contact met ons op. Haar zus zorgt 24 uur per dag voor haar moeder. En de overige kinderen zien dat de zorg erg zwaar voor haar is maar kunnen haar hierin niet ontlasten. Ze gunnen hun zus een ontspannen vakantie. We bespreken de mogelijkheden van respijtzorg. Moeder kan gaan logeren bij een van de andere kinderen met extra zorg of in een logeerhuis of zorginstelling. We bespreken ook de mogelijkheden om moeder thuis te laten met zorg in huis.

Mantelzorger geniet van een week vakantie, kan even haar accu opladen om daarna weer de zorg te kunnen verlenen. Moeder blijft thuis en we hebben een heel schema met zoveel mogelijk dezelfde zorgverleners gemaakt zodat moeder niet alleen hoeft te zijn.

Na de vakantie gaan we in gesprek met de mantelzorger om haar structureel meer te ontlasten door externe zorgverleners blijvend in te zetten. Zodat het zorgen ook draaglijk blijft en mantelzorger ook zelf “vrije tijd” heeft om energie op te blijven doen.

Ga naar de inhoud