Casus van de week: 28 augustus 2021


Casus van de week!

Deze week neemt een maatschappelijk werker van een revalidatiekliniek contact met ons op. Een jonge alleenstaande vrouw van 45 jaar, die een paar maanden geleden een CVA heeft doorgemaakt, mag met ontslag.

We vragen een keukentafelgesprek bij de gemeente (WMO) aan om huishoudelijke hulp, NAH begeleiding, een regiotaxi pas en woningaanpassingen op te starten. We brengen het eigen netwerk in kaart en maken een schema met momenten waar mevrouw hulp en ondersteuning bij nodig heeft. Voor de persoonlijke verzorging en medicatie gaan we op zoek naar een thuiszorgorganisatie. Dat valt nog niet mee in de vakantieperiode. We vinden uiteindelijk een organisatie maar die is niet gecontracteerd via de zorgverzekering. We bespreken de consquenties hiervan en helpen bij het invullen van de machtiging.

Ook geven we informatie over maaltijdservice aan huis en vragen mantelzorgondersteuning via de zorgverzekering aan om de gaten in het schema op te vullen.

Mevrouw kan met een gerust hart naar huis!. Alle zorg en hulpmiddelen die ze nodig heeft zijn geregeld als ze thuis komt!

Ga naar de inhoud