Samenwerken met professionals; 16 oktober 2021

Om meer bekendheid te creëren onder andere professionals/verwijzers gaan we nu een tijd casussen uit de praktijk delen van succesvolle samenwerkingen.

Herken jij iemand uit je netwerk die bij zou kunnen dragen aan zo’n fijne samenwerking? Tag deze persoon in onze berichten die aankomende weken gepost zullen worden zodat deze samenwerking zich als een olievlek gaat verspreiden binnen het Land van Cuijk.

Deze week neemt een Ouderenverpleegkundige contact met ons op. Zij begeleidt een echtpaar, waarvan mevrouw de diagnose dementie heeft. Het echtpaar weigert hulp. Op dit moment verblijft een van de kinderen bij hen in huis, omdat meneer onlangs gevallen is.
De dochter is erg overbelast. De Ouderenverpleegkundige vraagt of wij, als aanvulling op haar, mee willen kijken in de casus. Er zijn vragen over de verschillende zorgwetten en dochter wil mogelijk een persoonsgebonden budget aanvragen.

Dergelijke samenwerkingen zien we veel. De caseload van een Ouderenverpleegkundige is groot en zij richten zich vooral op cliënten met geheugenproblemen. De Ouderenverpleegkundige blijft het echtpaar ondersteunen en we stemmen continu af.

We maken binnen een week een afspraak met het echtpaar en hun dochter. Dochter is erg blij met ons. We geven uitleg en vinden samen met de Ouderenverpleegkundige een opening bij het echtpaar om langzaamaan zorg in te gaan zetten.
Inmiddels hebben zij beide een WLZ indicatie en hebben wij een wachtlijstplaatsing buiten de regio geregeld, dit was de wens van het echtpaar; terug naar hun geboorteplaats.

#samenwerken #cliëntondersteuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen