5 februari 2022

Wij ondersteunen zeer regelmatig bij de aanvraag van een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg.
Hierbij brengen wij de gehele situatie van de cliënt in kaart. We gaan in gesprek met de cliënt, familie en andere hulp-of zorgverleners. Zo krijgen we een goed beeld van de situatie en kunnen we de cliënt ondersteunen bij het schrijven van een onderbouwing.
We beschrijven de medische situatie en de beperkingen van de cliënt; een vraag die we hierbij vaak gebruiken: Wat gebeurt er met de cliënt als deze helemaal alleen op een stoel in de kamer zou zitten? Wat kan of doet men dan? Of wat juist niet?
In een onderbouwing zetten we nooit onwaarheden, maar leggen we de situatie goed uit. Zo heeft de huisbezoeker van het CIZ vaak al een heel goed beeld van de cliënt. We verzorgen de aanvraag van A tot Z. We vragen de nodige informatie op, we vullen de aanvraag (schriftelijk of digitaal) in na toestemming van de cliënt, desgewenst zijn we aanwezig bij het gesprek met het CIZ en na het besluit kunnen we blijven ondersteunen als onafhankelijk cliëntondersteuner binnen de WLZ!
Wilt u meer informatie, twijfelt u of u mogelijk toegang hebt tot de WLZ of wilt u weten wat de WLZ precies inhoudt? Wij informeren u graag over de voor-en nadelen, zodat u een goede keuze kunt maken!

Ga naar de inhoud