Casus van de week; 11 december 2021

Casus van de week!

In de zomer neemt een maatschappelijk werker van Iriszorg contact met ons op.
Er verblijft een cliënt al een hele poos binnen hun organisatie, maar zit hier eigenlijk niet op haar plek. Mevrouw heeft een indicatie voor de wet langdurige zorg. De maatschappelijk werker vraagt ons om mee te kijken naar een nieuwe woonplek en om de cliënt informatie te geven over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) binnen de WLZ.
Het gaat om een GGZ indicatie, dat is soms een ingewikkelde zoektocht naar een geschikte woonplek.
Maar wij kennen de regio en hebben een groot netwerk, daarom weten we wat het aanbod in de regio is. We nemen contact met een zorgaanbieder op, zij bieden appartementen waar mevrouw zelfstandig kan wonen en begeleiding kan ontvangen. Mevrouw wordt op de wachtlijst geplaatst. Per 1 december heeft mevrouw een mooi appartement en krijgt de begeleiding die zij nodig heeft. Zij is erg dankbaar en blij.

Ga naar de inhoud