Casus van de week; 11 maart 2022

Casus van de week.

Wij proberen regelmatig te bemiddelen wanneer cliënten klachten hebben of niet tevreden zijn over de zorg. Bij de client van deze casus heeft bemiddeling niet geholpen, zijn echtgenote blijft ontevreden over de zorg die geleverd wordt in de zorginstelling waar haar man met Parkinson sinds een jaar verblijft.

Ze besluit haar man terug naar huis te halen en alle zorg rondom huis te gaan organiseren. We respecteren haar besluit maar gaan wel met haar dochters in gesprek om te zien of zij ook achter deze beslissing staan. We benoemen ook de nadelen van weer thuis komen wonen. Er is tenslotte niet voor niets eerder gekozen voor deze opname.

Uiteindelijk maken we een overzicht van wat er nodig is aan zorg en hulpmiddelen in de thuissituatie om mijnheer weer veilig thuis te kunnen laten wonen. We zorgen dat mijnheer twee keer per dag wijkverpleging krijgt en zoeken een passende aanbieder voor dagbesteding zodat mevrouw ontlast wordt overdag. Er is ook nog ruimte in het budget voor mantelzorgondersteuning.

Naast de inzet van passende zorg ondersteunen we bij alle administratie die bij deze verhuizing komt kijken. Mijnheer zijn zorg- en huurtoeslag moet worden stopgezet net als het zorg en huurcontract. Het echtpaar had gekozen voor alleenstaand AOW toen mijnheer in het verpleeghuis opgenomen werd, dit draaien we nu weer terug naar gehuwd AOW.

We gaan in gesprek met zijn oude huisarts om te vragen of de huisarts eindverantwoordelijke wil zijn voor de zorg in de thuissituatie. En we schrijven mijnheer tenslotte weer in bij de Gemeente op zijn oude adres.

Het blijft een moeilijke en spannende beslissing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen