Casus van de week; 15 januari 2022

Deze week ondersteunen we een dochter bij een keukentafelgesprek met de gemeente. Haar moeder woont bij haar in een mantelzorgwoning. Vorig jaar hebben we ook samen het keukentafelgesprek gevoerd, toen met de vraag of haar moeder huishoudelijke ondersteuning zou kunnen krijgen. Er is een indicatie voor 5 jaar afgegeven. De huidige zorgaanbieder kan de zorg niet altijd leveren, er is geen vervanging bij ziekte of vakantie. Waardoor mevrouw vaak geen hulp heeft.
Dochter heeft daarom contact opgenomen met de gemeente; wat kan ik doen? Ze kon andere gecontracteerde aanbieders benaderen. Maar helaas nam geen enkele organisatie nieuwe cliënten aan.
Dochter heeft toen aangegeven dat zij graag een gesprek wil, want zo kan het niet langer. Zou ze dan naar een PGB moeten overstappen? Wat ze eigenlijk niet zo ziet zitten.
Het gesprek verliep niet prettig. Dochter kreeg vrijwel direct te horen dat het niet klopt dat er een indicatie voor vijf jaar is afgegeven vorig jaar, omdat er van de dochter verwacht wordt dat zij haar moeder ondersteunt. Het gesprek kreeg hierdoor een andere wending. Wij ondersteunen dochter om haar verhaal te doen en te bemiddelen. Maar dit mag tijdens het gesprek niet baten. Dochter beëindigt het gesprek met de mededeling dat zij een klacht gaat indienen. Wij zullen haar hierin ondersteunen. We zetten samen de feiten en tijdslijn op een rij. We hopen dat er serieus geluisterd wordt naar haar verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud