Casus van de week; 18 december 2021

Casus van de week!

Deze week neemt een werkgever contact met ons op. Hij heeft een werknemer die voor zijn ouders zorgt. Dit kost hem erg veel tijd en energie. De werknemer moet zich vaak ziek melden, omdat er thuis een crisissituatie is. De thuissituatie is zwaar. Meneer is enig kind, zijn vader heeft dementie en moeder heeft een terminale ziekte. Hij heeft het gevoel dat hij overal alleen voor staat. De werkgever wil ons inschakelen om met de werknemer mee te kijken in de mogelijkheden. Kan de zorg thuis misschien anders geregeld worden of opgeschaald? Of kunnen wij regeltaken uit handen nemen, zodat de werknemer ontlast wordt.
Natuurlijk kunnen wij dat! We maken kennis met meneer en zetten alles op een rijtje. Het geeft hem veel verlichting dat wij taken uit handen nemen en dat er toch mogelijkheden zijn dat er extra zorg geregeld kan worden. Zo kan hij weer een paar uurtjes gaan werken volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud