Casus van de week: 20 november 2021

Casus van de week!

Deze week neemt een ergotherapeut contact met ons op. Zij heeft voor een client van haar een traplift en meerdere woningaanpassingen aangevraagd bij het WMO loket van de de gemeente. Client heeft een afwijzing van de gemeente gekregen. De gevraagde maatwerkvoorzieningen worden niet toegekend omdat de gemeente vindt dat verhuizing een goedkopere adequate oplossing is in deze situatie.

De gemeente wil wel meewerken aan een onderbouwing voor een medische urgentie zodat deze client zo snel mogelijk een gelijkvloerse aangepaste woning toegewezen zal krijgen via zijn woningbouwvereniging. Tevens wil de gemeente ook een vergoeding voor verhuis- en inrichtingskosten verstrekken.

Maar de cliënt wil helemaal niet verhuizen omdat hij al meer dan 20 jaar in deze buurt woont en daar zijn sociale netwerk heeft opgebouwd. Uit dit netwerk haalt client veel steun en zijn mantelzorgers wonen nu vlakbij. Hij vraagt zich af of de gemeente hem mag verplichten om te verhuizen.

De ergotherapeut vraagt of wij cliënt willen ondersteunen bij het schrijven van een bezwaarschrift.

We gaan op huisbezoek en spreken de persoonlijke situatie van de cliënt goed door om de juiste bezwaargronden te vinden die we kunnen gebruiken in het bezwaarschrift. We leggen de bezwaarprocedure aan de client uit. We gaan op zoek naar jurisprudentie en schrijven het bezwaar en dienen het bezwaar bij de bezwarencommisie in.

Binnenkort worden we uitgenodigd voor een hoorzitting bij de bezwarencommisie. Ook daar zullen wij de cliënt met raad en daad bijstaan.
#onafhankelijk
#cliëntondersteuning
#bezwaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar de inhoud springen