Casus van de week; 6 maart 2022

Afgelopen week ondersteunen we een buitenlands echtpaar. Zij wonen sinds een paar jaar in Nederland. Ze hebben alles goed op orde. Alleen weten ze nog niet goed hoe de wet-en regelgeving in Nederland is m.b.t. voorzieningen voor inwoners met gezondheidsproblemen. In het land van herkomst heeft meneer een invalide paspoort. Dit heeft hij gekregen omdat hij forse hartproblemen heeft. Hiermee kreeg hij diverse privileges, zoals korting in het openbaar vervoer, een gehandicaptenparkeerkaart en hij mocht minder uren werken. Via een buurvrouw is het echtpaar bij ons terecht gekomen. We luisteren naar het verhaal en geven uitleg over de Nederlandse regels. Tevens kijken we mee welke mogelijkheden er wel zijn om meneer te ondersteunen. We geven tips voor de gesprekken met de arts en werkgever. We blijven het echtpaar ondersteunen daar waar nodig. Ze zijn erg blij met de hulp, ze ervaren begrip en ondersteuning.

Ga naar de inhoud