Casus van de week; 8 januari 2022

In de eerste week van het nieuwe jaar worden we gebeld door een meneer, zijn vrouw is onlangs overleden. Hij ziet door de bomen het bos niet meer, hij is erg verdrietig. Meneer weet niet wat er allemaal geregeld moet worden. We bespreken samen met hem de hele situatie. We gebruiken een checklist van Rijksoverheid. Zo komen alle zaken aan de orde en kunnen we afvinken wat er al geregeld is of wat er nog moet. Zo krijgt meneer een goed overzicht. Meneer ervaart de steun als zeer prettig. Het geeft hem rust. Meneer kan zelf aan de slag met de laatste regeltaken die nog open staan. Wij ondersteunen daar waar nodig en zet mensen in hun kracht, zodat ze weer verder kunnen. We stimuleren hierin de zelfredzaamheid.
#cliëntondersteuning #onafhankelijk

Ga naar de inhoud