Samenwerken met professionals: 30 oktober 2021

Deze keer vertellen we over onze ervaringen met de GGZ Oost Brabant. We worden gebeld, omdat zij een cliënt met autisme en dwangstoornissen begeleiden. De cliënt wil graag een WLZ indicatie. Dit omdat de cliënt geen vertrouwen heeft in de hulpverlening vanuit de gemeente en zij levenslang ondersteuning nodig zal blijven houden. De GGZ vraagt ons om met de cliënt mee te kijken en haar en de familie de juiste informatie over de WLZ te geven, zodat zij ook daadwerkelijk een goede keuze kunnen maken.

We gaan op huisbezoek en gaan het gesprek aan. Al snel blijkt dat de cliënt voldoet aan de criteria van de WLZ. We geven informatie en als de cliënt besluit om een aanvraag in te dienen, ondersteunen we daarbij. We helpen mee met een goede onderbouwing en zorgen dat de juiste documentatie verzameld en meegestuurd wordt. Ook zijn we aanwezig bij het gesprek met het CIZ.
Dit alles met een positief resultaat. De cliënt heeft toegang tot de WLZ. Hierna kijken we mee om de goede zorgverlening in te kunnen zetten en blijven we een aanspreekpunt voor de cliënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud