OZOZ is een samenwerkingsverband van Ellen van Steenveldt en Astrid Schut.

Astrid en Ellen zijn breed inzetbare professionals die de Post HBO-opleiding tot mantelzorgmakelaar hebben afgerond en op de hoogte zijn van wet -en regelgeving op het gebied van de beleidsterreinen zorg, welzijn, wonen, arbeid, inkomen en recht.

 

Wij weten welke zorg, hulp of middelen u nodig heeft – soms ook uit eigen ervaring – en waar u die kan vinden. Omdat wij zelf uit de regio komen en een groot regionaal netwerk hebben, wijzen wij u in 1 keer de juiste weg en wordt u niet van het kastje naar de muur gestuurd. Daarnaast heeft OZOZ geen wachtlijst en wordt een hulpvraag vrijwel direct opgepakt.

Mijn naam is Ellen van Steenveldt. Als verpleegkundige (HBO-V) ben ik ruim 20 jaar werkzaam binnen diverse takken in de gezondheidszorg. In 2019 heb ik de post-HBO opleiding tot mantelzorgmakelaar afgerond. Ik werk als mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner in de regio Noord-Brabant, Nijmegen en Noord-Limburg.

Ik help cliënten en mantelzorgers bij het organiseren van de zorg. Ik vind het belangrijk dat ik hen kan ondersteunen op alle beleidsterreinen: zorg, welzijn, wonen, arbeid en inkomen. Men vindt de weg binnen het oerwoud aan regels en wetgeving niet meer. Als mantelzorgmakelaar ben ik volledig op de hoogte van deze regels en wetgeving. Door het volgen van bij-en nascholing zorg ik dat ik mijn kennis op peil hou. Zo kan ik cliënten en mantelzorgers voorzien van actuele informatie.

Als mantelzorger van mijn ouders weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je goed geïnformeerd wordt over alle mogelijkheden.

Ik geef informatie over de mogelijkheden binnen de diverse beleidsterreinen, ik doe het uitzoek-en regelwerk, maar de cliënt besluit wat hij wil. Ik zet de cliënt en zijn mantelzorger in zijn kracht, hierdoor blijven zij de regie houden. Ik ben hierbij ondersteunend. 

Ellen van Steenveldt

Mijn naam is Astrid Schut. Mantelzorg heeft als een rode draad door mijn leven gelopen. Ik weet als geen ander hoe waardevol het kan zijn om mantelzorg te geven, er te zijn en te zorgen voor de mensen van wie je veel houdt. 

Ik besloot mijn eigen ervaring in te gaan zetten om andere mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste hulp en ondersteuning. Ik heb in juli 2019 de Post HBO opleiding tot mantelzorgmakelaar met succes afgerond.

Ik kan voor u aan de slag op het gebied van zorg, wonen, welzijn, werk, inkomen en recht. Passend onderwijs en hulp vragen rondom autisme zie ik als een uitdaging waarin ik mij graag vast bijt.

Mijn werkwijze is snel, gestructureerd en doortastend. Door mijn grote netwerk in de regio ben ik op de hoogte van het passend zorg- en ondersteuningsaanbod. 

Ik informeer over alle mogelijkheden die er zijn inclusief de voor- en nadelen en U maakt zelf de keuze die het best bij u past. Daardoor houdt u zelf de regie en wordt u bij mij niet van het kastje naar de muur gestuurd!

Astrid Schut

POSTadres

RECENTSTE BLOG

© Copyright 2021 OZOZ.nu. All Rights Reserved by Onafhankelijke ZorgOndersteuning Zuid. MVO gerealiseerd met Ictoria BV

Skip to content